Hari 'teleurgesteld' om vonnis

Badr Hari is 'teleurgesteld' over het feit dat hij opnieuw vast is gezet door Justitie. Dit heeft Hari's advocaat Bénédicte Ficq dinsdagavond laten weten. Ficq zelf omschreef het vonnis als 'bijzonder jammer voor haar cliënt'.

De rechtbank in Amsterdam besloot kickbokser Badr Hari dinsdag opnieuw vast te zetten. Dit nadat Hari, die net vorige week vrijdag was vrijgelaten, de schorsende voorwaarden van zijn vrijlating had geschonden. Hij vertoonde zich in de horeca en had contact met getuigen. Vooral dit laatste wordt hem door de rechtbank zwaar aangerekend.

Volgens Ficq betreft het getuigencontact echter het bezoek van twee vrienden. 'Het gaat om iemand die privé langskwam om hem te feliciteren met het feit dat hij was vrijgelaten. Dat is heel wrang. Maar het is jammer genoeg gebeurd en dit heeft hem genekt', stelt Ficq.

De 27-jarige vechtsporter Badr Hari zat tot afgelopen vrijdag in voorarrest omdat Justitie hem verdenkt van poging tot doodslag op Koen Everink. Tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena zou Hari Everink onder meer tegen het hoofd en tegen het lichaam hebben geschopt.