Veertig tips over seksueel misbruik scholiere Ede

De politie heeft zo'n veertig tips binnengekregen over de middelbare scholiere die vorige week maandag in Ede seksueel werd misbruikt. Dat laat een politiewoordvoerder dinsdag weten. De politie is op zoek naar de jongeman die haar belaagde.

Het incident vond plaats in de buurt van de Lunterseweg in Ede. Het meisje, dat vanuit Lunteren fietste, sneed een stuk af door het bos richting de N224, toen haar belager toesloeg en haar van haar fiets trok. Vervolgens ging de dader er op zijn fiets vandoor.

In april werd in Ede ook al een 6-jarig meisje verkracht. Dat gebeurde in een bosje bij een speelplaats aan de Spinozastate in de Gelderse plaats. Ook daar was de dader een jongeman met een fiets. "Er zijn echter nog geen concrete aanwijzingen dat het om dezelfde dader gaat", licht de zegsman toe. In de zaak van het 6-jarige meisje kwamen tot nu toe ruim twintig tips binnen.

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag voor de tweede keer aandacht aan de verkrachting van het 6-jarige meisje. De officier van justitie in Arnhem heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de zaak.