Een tablet voor minder dan 20 euro

Het is wellicht een paar maanden te laat, maar de door Datawind gebouwde Aakash 2 is eindelijk een realiteit. In ieder geval wordt de nieuwe slate beschikbaar voor een paar euro minder dan verwacht.

De lancering vond plaats op de nationale Education Day in India. Het is de tweede iteratie van wat neerkomt op een barebone, betaalbare Android-Slate met een 7-inch touch screen, 1GHz Cortex-A8 processor, 512 MB RAM, 4 GB Flash geheugen, Android 4.0.3, ingebouwde WiFi en een front -facing VGA-camera.

Naar verluidt zal deze worden verscheept naar Indiase studenten voor Rs 1130 (rond de 17 euro), terwijl anderen er één te kunnen kopen voor een bedrag dat dichter bij de 63 euro ligt. Tegenwoordig is het zo dat dit soort projecten niet meer nieuw zijn. De Chinese megashop Hawking biedt op dit moment ook Android-tablets aan voor ongeveer hetzelfde bedrag en legt op deze manier de lat steeds lager als het gaat om prijzen van ho hum slates.

Natuurlijk moedigen we het alleen maar aan dat alle studenten deze technologie in handen krijgen en je kunt een beetje meer leren over wat die studenten kunnen verwachten in de VentureBeats hands-on.

Aakash2
Aakash2