'André Hazes geeft goedkeuring vanuit de hemel'

Joop van den Ende en Rachel Hazes geloven dat André Hazes vanuit de hemel zijn zegen geeft aan de Hazes-musical Hij Gelooft in Mij. Het stuk over het leven van de volkszanger, die in 2004 overleed, ging zondag in première in het Delamar Theater.

Tijdens de try-outs werd de productie regelmatig geplaagd door lampen die kapot sprongen, schrijft De Telegraaf. Ook vielen decorstukken om en waren er andere technische storingen. "Mensen die het kunnen weten, vertellen ons dat dit ook altijd gebeurde bij de grote concerten die André gaf", zegt Van den Ende.

"Rachel en ik hebben er samen om geglimlacht", gaat hij verder. "Misschien probeert André ons zo te vertellen dat hij het hiermee eens is. Ik hoop het: goedkeuring uit de hemel."

De familie Hazes reageerde ontroerd op de musical, waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Chantal Janzen en Martijn Fischer. "Dit is zo'n groot cadeau wat we krijgen", zei Roxeanne Hazes.

"Het leven van papa eerlijk verteld. En misschien gaan de mensen mama nu ook eens met andere ogen zien. Ik bedoel hoe lief ze voor papa was en wat ze allemaal voor hem oploste waardoor de buitenwereld haar ten onrechte ging zien als een keiharde."