Uitspraak voor uitlokken Facebookmoord

De 18-jarige Wesley C. en zijn 16-jarige vriendinnetje Polly W. krijgen maandag van de kinderrechter in Arnhem te horen of en welke straf zij krijgen voor de zogenoemde Facebookmoord. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee weken terug 5 jaar cel en tbs geëist.

Wesley C. uit Rotterdam en de Arnhemse Polly hebben volgens het Openbaar (OM) samen de huurmoord op de 15-jarige Arnhemse tiener Winsie Hau uitgelokt. Het OM wil dat de tieners naar volwassenenstrafrecht worden berecht. Volgens jeugdrecht zouden Wesley en Polly maximaal 2 jaar jeugddetentie en jeugd-tbs kunnen krijgen.

De Facebookmoord, op 14 januari, werd uitgevoerd door de 15-jarige Jinhua K. uit Capelle aan den IJssel. Polly wilde wraak op ex-hartsvriendinnetje Winsie, die op Facebook Polly’s escapades met jongens besprak. Wesley, Polly en Jinhua waren 17, 16 en 14 jaar oud toen Winsie stierf. Het OM spreekt van een onbegrijpelijke 'huurmoord onder tieners’. Jinhua is inmiddels veroordeeld tot 1 jaar jeugddetentie en 3 jaar jeugd-tbs, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.