Zware explosie VS maakt huizen met grond gelijk

Een zware explosie heeft zaterdagnacht in de Amerikaanse stad Indianapolis twee woningen met de grond gelijkgemaakt en twee in lichterlaaie gezet. Twee mensen zijn omgekomen, aldus de Amerikaanse autoriteiten.

Vier mensen zijn met lichte verwondingen in het ziekenhuis opgenomen en zeker tweehonderd mensen moesten hun woningen verlaten. Minstens veertien woningen liepen door de ontploffing schade op.

"Het lijkt op een oorlogsgebied, werkelijk waar", zei brandweervrouw Bonnie Hensley. "Politie en brandweer blijven op de plek zoeken naar mogelijke slachtoffers." Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de explosie, die tot in de verre omtrek te horen was.

Brian en Trina McClellan waren thuis met hun 23-jarige zoon Eric toen de explosie - een blok verderop - hun huis op zijn grondvesten deed schudden. Aan één zijde werden alle ramen uit de sponningen geslagen. Eric rende naar de plek van de explosie waar woningen zwaar beschadigd waren. "Iemand zat vast in een van de huizen en de brandweer probeerde hem te bevrijden. Ik weet niet of hij het heeft overleefd."

Pam Brainerd (59) lag op de bank te slapen toen de explosie de ramen van de bovenverdieping van haar huis eruit sloeg. Ook de voordeur hield het niet. "Mijn voordeur lag uit de sponning. Het was de hardste knal die ik ooit heb gehoord." Ze ging naar buiten en zag een straat verderop hoge vlammen. "Eén huis stond in lichterlaaie en ik kon de vlammen zien overslaan naar andere huizen."