[NK Afstanden] Gerritsen vreest voor ramp

Annette Gerritsen dreigt het wereldbekerseizoen te moeten missen. Ze kwam niet in de top5 van de 500m en 1500m. Als ze op de 1000 niet presteert zal de schaatser van Activia tot eind decmeber geen grote wedtrijden kunnen rijden. ote wedstrijd kan schaatsen.

"Als ik morgen ook op de duizend meter geen ticket voor de World Cup haal zou ik dat wel een ramp vinden", liet Gerritsen in de catacomben van Thialf optekenen. Na een teleurstellend verlopen vorig seizoen keerde de blondine afgelopen zomer terug bij haar oude trainer Jac Orie, maar duidelijke verbetering is nog niet zichtbaar. "Het klopt gewoon nog niet helemaal", licht de 27-jarige schaatsster weten.

Gerritsen kampte in aanloop van het NK Afstanden met een virusje. "Het gaat nu wel weer elke rit beter, maar zowel technisch als conditioneel gezien is het gewoon nog niet goed genoeg. Maar goed, geen excuses."

Ploeggenote Laurine van Riessen is ervan overtuigd dat Gerritsen de weg naar boven weer zal inslaan. "Het is echt heel zonde dat ze hier geen ticket pakt", verklaarde de Activia-dame, die achter Oenema en Boer derde werd. "Maar ze rijd steeds beter, ik denk dat ze op de goede weg is." Zelf had Van Riessen genoeg te vieren. Dankzij een matige slotronde greep ze vrijdag naast een plaats bij de beste vijf op de 1500 meter. Op de 500 meter werd wel overtuigend een startbewijs voor de wereldbeker binnen sleepte.