F1-coureurs mogen niet schelden op podium

Het is voor de Formule 1-coureurs niet langer toegestaan om te schelden tijdens een podiumceremonie. Aanleiding voor dit besluit is de afgelopen Grand Prix van Abu Dhabi toen zowel racewinnaar Kimi Räikkönen als nummer drie Sebastian Vettel tijdens de vragenronde de fout in gingen.

De coureurs werden door David Coulthard ondervraagd, waarbij Räikkönen er een 'shit' uit wist te brengen en Vettel 'fuck' zei. Autosportfederatie FIA heeft bij monde van communicatiebaas Norman Howell de teams hier op aangesproken. "Dit zorgt voor negatieve publiciteit voor sponsoren, teams, de sport en de FIA. Het is onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat coureurs weten dat er op het podium geen plaats is voor gescheld."

De FIA heeft vanuit verschillende kanten klachten ontvangen, waardoor de organisatie zich genoodzaakt voelde om een brief de deur uit te doen. "Ik snap dat adrenaline, teleurstelling en vermoeidheid voor een gevaarlijke combinatie zorgen, maar coureurs zijn niet de enige die onder die omstandigheden geïnterviewd worden. Boxers, rugbyspelers en voetballers worden ook met grote regelmatig vlak na een wedstrijd geïnterviewd en zij slagen er ook in fatsoenlijk antwoord te geven."