Voortvluchtige tattookiller opgepakt in België

De voortvluchtige tattookiller Evert S., die voor een moordpoging is veroordeeld tot 12,5 jaar cel, is donderdagavond aangehouden in België. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vrijdag. Een 'intensief opsporingsonderzoek' leidde er volgens justitie toe dat S. op de openbare weg in Brussel kon worden opgepakt.

Tegen S. liep een Europees arrestatiebevel. Justitie verwacht dat België de man binnenkort overdraagt aan Nederland.

De rechtbank in Amsterdam veroordeelde S. in juli bij verstek tot 12,5 jaar cel voor een moordaanslag op Marlon Dalfour, die in augustus 2009 in Amsterdam achter het stuur werd beschoten. Hij werd vanuit een andere auto onder vuur genomen met een automatisch wapen.

Het slachtoffer raakte bij de aanslag zwaargewond. Drie andere tattookillers, de broers Cor en Brian P. en Jeroen S., kregen twaalf jaar gevangenisstraf voor deze poging tot moord.

De vier tattookillers worden ook verdacht van de moord op Onno Kuut, die dezelfde tekens op zijn rug had als de vier andere tattookillers. Drie tattookillers werden vorige maand in hun cel aangehouden. Het lichaam van Kuut werd op 25 maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij bleek met geweld om het leven te zijn gebracht.

De vier veroordeelden worden ook in verband gebracht met twee andere moorden uit 2009, die op de 30-jarige Boneka Belsereng en de 33-jarige Yassin Chakor. Het onderzoek naar deze moorden loopt nog.