Silicon Knights moet spellen vernietigen

De Canadese gamestudio Silicon Knights moet een deel van zijn spellen vernietigen. Het gaat om spellen die gemaakt zijn met de Unreal Engine-software van Epic Games. Dit geldt voor het fysieke product, maar ook voor de softwarecode. Dat heeft het hooggerechtshof van de Amerikaanse staat North Carolina besloten.

Silicon Knights heeft tot 10 december de tijd om de spellen Too Human, The Box/Ritualyst, The Sandman, X-Men: Destiny en Siren in the Maelstrom te vernietigen. Het bedrijf moet zelf voor de kosten opdraaien.

De twee bedrijven liggen sinds 2007 met elkaar overhoop nadat de Canadese gamestudio 58 miljoen dollar schadevergoeding had geëist omdat Epic Games zijn afspraken niet zou nakomen. In mei stelde het hooggerechtshof de Amerikaanse studio in het gelijk, waarna Silicon Knights 4,5 miljoen dollar moest betalen als onkostenvergoeding.

Volgens gametijdschrift Develop werken nog maar vijf mensen voor de Canadese gamestudio. In de afgelopen zes maanden hebben 25 werknemers hun baan opgezegd en zijn geen nieuwe werknemers aangenomen.


Silicon Knights moet spellen vernietigen