Van Gaal zet vier man op wachtlijst

Bondscoach Louis van Gaal heeft negentien spelers geselecteerd voor het oefenduel tegen Duitsland. Vier spelers, PSV'ers Jeremain Lens, Luciano Narsingh en Kevin Strootman en AS Roma-doelman Maarten Stekelenburg, zitten in de wachtkamer. Zij hoeven zich alleen te melden als ze dit weekend door te spelen aantonen fit te zijn.

Van Gaal vindt de vorm van spelers voor de oefenwedstrijd het belangrijkst. "Het is de taak van de bondscoach om spelers te selecteren die in vorm zijn. Ik wil ook dat mijn spelers weten dat ze fit moeten zijn", laat de keuzeheer weten.

Mede door de nadruk op de vorm is Vitesse-middenvelder Marco van Ginkel voor het eerst geselecteerd. "Hij is op dit moment de speler op die positie die het het meest verdient."

Volledige selectie Nederlands elftal

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Ajax)

Verdediging: John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Joris Mathijsen (allen Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Urby Emanuelson(AC Milan), Marco van Ginkel (Vitesse), Nigel de Jong (AC Milan), Rafael van der Vaart (Hamburger SV)

Aanval: Ibrahim Afellay (Schalke 04), Eljero Elia (Werder Bremen), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)