Toy Story-scenarist aan de slag met Star Wars

Michael Arndt gaat het scenario schrijven van Star Wars VII. De Amerikaanse Arndt is maanden geleden al door Lucasfilm benaderd om met ideeën te komen voor de nieuwe Star Wars-trilogie. Hij heeft al samenvattingen geschreven voor de drie sciencefictionfilms, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine komen in Star Wars: Episode VII een oudere Luke Skywalker, Princess Leia, en Han Solo voor. Of Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher weer terugkeren voor de rollen is nog niet bekend. Alle drie zouden wel oren hebben naar de nieuwe Star Wars-film.

Arndt won een Oscar voor de komedie Little Miss Sunshine en werd genomineerd voor het script van animatiefilm Toy Story 3. Het resultaat van Arndts werk is volgens Disney-baas Bob Iger heel uitgebreid en gedetailleerd. "Het voelt heel goed en de film is nu in wat we noemen vroeg productiestadium", voegde de Iger eraan toe.

Eind oktober werd bekend dat Disney het productiebedrijf van Star Wars-bedenker George Lucas voor ruim vier miljard dollar heeft gekocht. Daarbij werd een nieuwe trilogie aangekondigd.