Frijns testte aerodynamica Red Bull

Robin Frijns testte gisteren voor de tweede maal in drie dagen tijd een Formule 1-bolide. Na zijn test van dinsdag bij Sauber mocht hij gisteren de Red Bull RB8 aan de tand voelen. Beide malen kwam de Nederlander bij de Young Driver Test in Abu Dhabi tot een vierde tijd.

De kampioen in de World Series by Renault was tevreden over zijn geleverd werk. "Het was een lange dag en we hebben veel getest voor de auto. Ik denk dat ik het goed heb gedaan Vanochtend reed ik relatief langzaam, omdat we ons bezighielden met wat aerodynamisch werk en het team wilde graag accurate data hebben. 's Middags was er vooral wat mechanisch werk en ik denk dat het team veel nuttige data heeft weten te verzamelen. Ik wil Renault en Red Bull graag bedanken voor deze test. De RB8 is momenteel de snelste auto, dus het was heel fijn om voor dit team te kunnen rijden."

Dinsdag mocht hij de Sauber C31 uitproberen. Toen reed hij meer ronden dan gisteren, maar werkte ook een ander programma af. Hij hoopt op een testzitje bij het Zwitserse team om zo zijn ultieme doel, namelijk het racen in de Formule 1 te bereiken. De 21-jarige Nederlander leunt hierbij volledig op zijn talent, omdat hij niet de financiële ondersteuning heeft zoals enkele andere rijders wel hebben. De tests leverden Frijns nog wel iets op, want hij heeft meer dan 500 kilometer met een F1-bolide gereden, genoeg voor een superlicentie.