Mertens baalt van veld maar ziet nog kansen

Dries Mertens wijt de 1-0 nederlaag die PSV tegen AIK opliep vooral aan de staat van het veld. "Dit is het slechtste veld waar ik ooit op heb gevoetbald."

PSV verloor met 1-0 in Zweden op een veld, waarover volgens Mertens niet naar huis viel te schrijven. "Heel moeilijk. Ik denk dat iedereen het heeft gezien: elke keer als je wil wegdraaien, glijd je helemaal weg. Jammer dat zo'n veld wordt goedgekeurd", aldus de Belg tegenover Eredivisie Live.

"Ja, we hebben het geprobeerd met lange ballen. In de eerste helft speel je nog goed voetbal maar als je dan één-tegen-één komt, is het onmogelijk om weg te draaien of een actie te maken. We zijn meer lange ballen gaan spelen, maar helaas vielen die niet juist."

De bal keurig van voet tot voet laten gaan was dus onmogelijk volgens Mertens. "Dit is het ergste veld waar ik ooit op heb gespeeld, ik denk zelfs dat ik in de jeugd nog nooit zo'n slecht veld heb gehad." Ondanks de vierde plek is PSV nog niet klaar in Europa, denkt Mertens "We moeten twee keer winnen, heel makkelijk."

Met Napoli en Dnipro Dnipropetrovsk zal dat zo simpel nog niet gaan. "Tja het zal moeilijk worden, maar we weten wat ons te doen staat", aldus de aanvaller.