'Wolfsburg wil Allofs van Werder overnemen'

Klaus Allofs staat voor een opmerkelijke transfer. Volgens het Duitse Kicker vertrekt de huidige technisch directeur van Werder Bremen naar VfL Wolfsburg. De 55-jarige oud-prof zou tot de winterstop als interim-trainer aan de slag gaan. Na de komst van een nieuwe coach wil Wolfsburg Allofs naar zijn vertrouwde positie van technische man doorschuiven.

De positie van trainer is bij de Wolfsburgers vacant sinds de club twee weken geleden Felix Magath de laan uit stuurde vanwege teleurstellende prestaties. Onder meer oud-bondscoach van Oranje Bert van Marwijk werd vervolgens in verband gebracht met de huidige nummer zestien van Duitsland.

Allofs zou een belangrijke stem krijgen in het aanstellen van een nieuwe coach. Volgens Kicker liggen daardoor de namen van Thomas Schaaf en Mirko Slomka, de huidige trainers van Werder Bremen en Hannover '96, voor de hand.

Bij Wolfsburg staat de Nederlander Bas Dost onder contract. De lange spits werd vorig seizoen in dienst van Heerenveen topscorer van de Eredivisie.