Thieme boos over jachtmiddag met Kamerpersoneel

De Partij van de Dieren is verontwaardigd over een uitje dat de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) heeft georganiseerd voor het keukenpersoneel in de Tweede Kamer. Partijleider Marianne Thieme vindt het niet kies dat Kamerpersoneel wordt bestookt met lobbyactiviteiten en gaat het presidium van de Kamer om opheldering vragen.

Koks, bediening en managers van de restaurants in het Kamergebouw werden dit najaar uitgenodigd om onder leiding van een jagermeester deel te nemen aan een 'kleinwildjacht'. Bij de drijfjacht werden drie hazen, twee konijnen en twee duiven geschoten, zo meldt de KNJV in haar magazine.

De KNJV schrijft dat de middag werd georganiseerd 'om wild eten onder de aandacht te brengen van onze volksvertegenwoordiging, aangezien in de Tweede Kamer wordt beslist of ook in de toekomst de Nederlander een stukje duurzaam geoogst wild van eigen bodem kan genieten'.

Thieme vindt dat deze manier van lobbyen niet door de beugel kan. "Dat doe je niet via het Kamerpersoneel. Fêteren doe je mijns inziens sowieso niet, maar zeker niet op zo'n manier. En al helemaal niet als het gaat om zo'n controversieel onderwerp als de plezierjacht."


Thieme boos over jachtmiddag met Kamerpersoneel (Foto: Novum)