Jongens proberen agent te beroven

Drie jongens hebben woensdag in Amsterdam geprobeerd een agent in burger te beroven. De twee 16-jarigen en een 17-jarige probeerden de telefoon van de surveillerende agent te pakken te krijgen. Het trio is aangehouden, meldt de politie donderdag.

Het voorval vond rond 20.30 uur plaats in de buurt van station Holendrecht. De agent zat op zijn fiets en had zijn telefoon in zijn hand toen het jeugdige drietal met capuchons over hun hoofd op hem af kwam. De agent stopte daarop zijn mobiele telefoon in zijn broekzak en schakelde met zijn portofoon onopvallend een collega in de buurt in.

De drie jongens vroegen de agent of ze even met zijn telefoon mochten bellen, omdat ze zelf geen telefoon bij zich zouden hebben. De agent weigerde, waarop de jongens begonnen te schreeuwen en steeds dichter tegen het slachtoffer gingen staan, terwijl ze met hun armen gebaren maakten.

Op dat moment arriveerde de eerder gewaarschuwde collega. De agent legitimeerde zich daarop en hield samen met zijn collega het drietal aan voor poging tot diefstal met geweld. De jongens moeten zich vrijdag verantwoorden voor de rechter-commissaris.