John Cusack geïnspireerd door zware criminelen

John Cusack heeft voor zijn rol in de thriller The Paperboy ter dood veroordeelde criminelen bezocht. "Ze zijn net zo gewoon als iedereen, maar sommigen zijn anders", vertelt de acteur aan Novum Nieuws. Cusack liet zich voor zijn rol als ter dood veroordeelde crimineel Hillary Van Wetter inspireren door de zware jongens.

"Sommige criminelen hadden een grote onderdrukte woede, zelfs zo erg dat je echt de gewelddadige gedachten kon voelen", vertelt de Amerikaan over zijn ervaringen in de bak. "Bij hen kon ik echt geen mededogen vinden. Ze hadden iets reptielachtigs in hun ogen. Maar de meesten zijn gewoon net als wij."

Nicole Kidman speelt in The Paperboy een volkse vrouw die na zijn veroordeling voor een moord verliefd is geworden op het personage van Cusack. "Ik heb een crimineel ontmoet die vastzat voor verkrachting", aldus Cusack. "Één van de vrouwen die hij had verkracht stalkte hem in de gevangenis. Hij vertelde me heel emotieloos hoe hij haar had verkracht."

Cusack gebruikte zijn ervaringen met de criminelen voor zijn rol in de thriller. "Het was bizar, maar ik heb er wel veel aan gehad."

The Paperboy is gebaseerd op het gelijknamige boek van Pete Dexter en speelt zich af in 1969. Matthew McConaughey speelt een journalist die de moordzaak van Van Wetter uitzoekt. Zac Efron is te zien als zijn jongere broertje en zangeres Macy Gray als hun huishoudster. De film die zich afspeelt in de jaren zestig draait vanaf 8 november in de bioscopen.

John Cusack vervangt Ethan Hawke in actiefilm (Novum)