McClaren ontsnapt aan schorsing

FC Twente-trainer Steve McClaren wordt niet geschorst voor het bekijken van televisiebeelden tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. De Engelsman stormde tijdens het verloren duel naar de catacomben om een herhaling te zien. Eerder dit jaar deed McClaren hetzelfde en werd hij berispt door de voetbalbond.

De aanklager betaald voetbal startte na de wedstrijd tegen Den Bosch een onderzoek, maar kwam tot de conclusie dat de coach niet gestraft kan worden.  "In de huidige instructie voor de arbitrage staat helaas onvoldoende duidelijk opgenomen dat in dergelijke gevallen de coach weggestuurd moet worden", laat de KNVB weten aan De Telegraaf. "De aanklager kan dan ook geen verdere stappen ondernemen. We zullen de arbitrage hierover aanvullend informeren, waarbij we de instructie op dit thema aanscherpen. Een vervelende situatie die in de toekomst niet meer voor zal komen."

De aanklager heeft McClaren een brief gestuurd waarin het aangeeft geen actie te ondernemen en waarin de coach opnieuw wordt gewezen op de richtlijn.