'Corporal Jones' uit Dad's Army overleden

De Britse acteur Clive Dunn is dinsdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dunn stierf eerder deze week aan complicaties na een operatie. Het is niet bekend waaraan hij werd geopereerd, zo meldden Britse media woensdag.

Dunn is vooral bekend als de klungelige Lance-Corporal Jack Jones uit de comedyserie Dad's Army. De populaire televisiereeks werd van 1968 tot 1977 uitgezonden.

De acteur speelde van 1960 tot en met 1984 mee in diverse televisieseries zoals Bootsie and Snudge, Grandad en Dad's Army. Als personage Lance-Corporal Jack Jones stond hij bekend om de zinnetjes "Don't panic!" en "They don't like it up 'em". Naast televisieoptredens speelde Dunn verder mee in fimls zoals The Fast Lady, Boys Will Be Boys, Crooks and Coronets en de filmversie van Dad's Army.

In 1971 had de acteur ook faam als zanger met de hitsingle Grandad, waarmee hij meerdere malen heeft opgetreden bij Top of the Pops. Dunn is 92 jaar oud geworden en laat zijn vrouw Priscilla Morgan en twee dochters, Jessica en Polly, achter.

'Corporal Jones' uit Dad's Army overleden
'Corporal Jones' uit Dad's Army overleden (Foto: ANP)