Deze week in première (week 45)

Welke films verschijnen deze week in de bioscoop? FOK!film zet ze allemaal op een rij. Deze week zijn de nieuwkomers op het witte doek: Argo, House at the End of the Street, Milo, The Paperboy, L'Enfant d'en Haut, Atmen en Crulic - Drumul Spre Dincolo.

Argo
 
Argo is gebaseerd op ware gebeurtenissen. In november 1979 wordt de Amerikaanse ambassade in Teheran bestormt en worden 52 Amerikanen in gijzeling genomen. Een zestal Amerikanen weet in de chaos te ontsnappen naar het huis van de Canadese ambassadeur. CIA-specialist Tony Mendez (Affleck) moet een plan bedenken om de mensen veilig het land uit te krijgen voordat ze ontdekt en gedood zullen worden door de Iraanse revolutionairen.


Na Gone Baby Gone (2007) en The Town (2010) weer een prima film
van regisseur en hoofdrolspeler Ben Affleck.

House at the End of the Street

Elissa (Jennifer Lawrence) is een tienermeisje die samen met haar moeder naar een nieuwe stad is verhuist. Al snel ontdekt ze dat er in het huis van de buren ooit een dubbele moord is gepleegd. Als Elissa bevriend raakt met Ryan (Max Thieriot), de enige overlevende van het bloedbad, gebeuren er allerlei vreemde dingen.


Een lekkere horrorfilm van Mark Tonderai, die eerder naam maakte met de thriller Hush.

Milo

Milo is een 10-jarige jongen met een zeldzame afwijking, maar is daar zelf niet van bewust. Zijn neurotische ouders proberen hem echter koste wat het kost van de buitenwereld te verbergen. Een mislukte kidnapping, een bijzondere vriendschap en een gewelddadige confrontatie, dwingen Milo en zijn ouders om de tekortkomingen in hun levens te accepteren.


Een bijzondere debuutfilm van de gebroeders Berend en Roel Boorsma.

The Paperboy

Ward Jansen (Matthew McConaughey) is een verslaggever die terugkeert naar Florida om onderzoek te doen naar de mogelijk onterechte veroordeling van een man in de dodencel. Hij krijgt hierbij hulp van zijn jongere broer Jack (Zac Efron), die als krantenjongen de omgeving kent als zijn broekzak. Maar dan wordt Jack verliefd op Charlotte Bless (Nicole Kidman), de vrouw waar de voor moord veroordeelde Hillary Van Wetter (John Cusack) een romantische correspondentie mee onderhoudt.


Een bijzondere thriller van Lee Daniels, die ons eerder wist te verrassen
met Shadowboxer (2005) en Precious (2009).

L'Enfant d'en Haut (Sister)

Een deprimerend dal aan de voet van de Zwitserse Alpen is de woonomgeving van de 12-jarige Simon (Kacey Mottet Klein). Simon steelt in het skioord van de rijke toeristen, om te voorkomen dat hij en zijn werkloze zus van de honer omkomen. Het gaat helemaal verkeerd wanneer hij gaat samenwerken met een Britse seizoensarbeider en hierdoor ruzie krijgt met zijn zus.


L'Enfant d'en Haut was de winnaar van de Zilveren Beer in Berlijn.

Atmen (Breathing)

De 18-jarige Roman Kogler zit een straf uit in de jeugdgevangenis. Nadat hij de helft van zijn straf heeft uitgezeten krijgt Kogler de kans om voorwaardelijk vrij te komen. Kogler gaat aan het werk bij het gemeentelijke mortuarium in Wenen. Op zekere dag wordt hij geconfronteerd met een dode vrouw die zijn familienaam draagt. Alhoewel al snel blijkt dat het niet zijn moeder is, begint hij voor het eerst over zijn verleden na te denken en gaat op zoek naar zijn moeder.


Alweer een sterk regiedebuut, ditmaal van de Oostenrijkse Karl Markovics,
die eveneens het scenario voor de film schreef.

Crulic - Drumul Spre Dincolo

Crulic is een 33-jarige Roemeen die wordt beschuldigd van een misdaad nadat een jonge Poolse rechter is beroofd. Hij wordt naar de gevangenis van Krakau gebracht waar hij een hongerstaking begint. Crulic zegt dat hij op de dag van de diefstal in Italië was en eist een ontmoeting met het Roemeense consulaat en een andere advocaat.


Een indrukwekkende zwartgallige animatiefilm van Anca Damian.