Motorcoureur Biaggi bergt helm op

Motorcoureur Max Biaggi zet een punt achter zijn carrière. Dat heeft de 41-jarige Italiaan woensdag bekendgemaakt. Biaggi werd dit jaar voor de tweede keer wereldkampioen in de Superbikes. Hij werd ook vier keer wereldkampioen in de 250cc-klasse, maar kon dat succes in de 500cc en later de MotoGP-klasse niet evenaren. Hij werd drie keer tweede op het WK en drie keer derde.

De Romein Biaggi debuteerde in 1991 op het WK in de 250cc-klasse toen hij aan vier races meedeed. Een jaar later werd hij in zijn eerste volledige seizoen vijfde en in 1994 won hij zijn eerste van vier wereldtitels op rij. In 1998 maakte hij zijn overstap naar de 500cc-klasse.

Na een tweede, vierde en derde plaats in de WK-stand kreeg hij daar vanaf 2001 te maken met Valentino Rossi. Zijn acht jaar jongere landgenoot won vijf titels op rij in de koningsklasse van de motorsport. In 2007 stapte Biaggi over naar het WK Superbike en in 2010 liet hij zich daar voor het eerst tot wereldkampioen kronen. Dit jaar herhaalde hij die prestatie.


Motorcoureur Max Biaggi bergt helm op (Foto: Novum)