Moeder en manager Brooke Shields overleden

De moeder van actrice Brooke Shields is op 79-jarige leeftijd overleden. Teri Shields, die jarenlang als manager voor haar dochter werkte, stierf vorige week in New York. Dat maakt Brookes woordvoerder bekend. Volgens The New York Times stierf Teri na een lang ziekbed.

Teri Shields kampte met dementie. In 2009 werd ze vanuit een tehuis meegenomen door een verslaggever en fotograaf van roddelblad The National Enquirer. Brooke Shields was destijds woedend en voelde zich gedwongen een boekje open te doen over de gezondheidstoestand van haar moeder. De actrice en het blad troffen uiteindelijk een schikking.

Teri wilde graag dat haar dochter in de showbizz zou gaan werken omdat Brooke volgens haar 'het mooiste kind ooit was'. Toen Brooke nog geen jaar oud was, was ze al te zien in een reclame. Vervolgens startte Brooke, met haar moeder als manager, een modellencarrière. Later ging Brooke ook acteren.

In 1995 gingen moeder en dochter Shields zakelijk uit elkaar, op initiatief van Brooke. De actrice noemde dat later het moeilijkste besluit dat ze ooit heeft genomen. Teri zei in 1996 dat ze trots was op haar dochter, die het heft in eigen handen nam.