Burgemeester gaat praten met kampers Waalre

Burgemeester van Waalre Henri de Wijkerslooth gaat 20 november praten met de bewoners van het woonwagenkamp in de Brabantse plaats. Dat heeft de advocaat van de woonwagenbewoners Peter van de Laar dinsdag bekendgemaakt, meldt Omroep Brabant.

De Wijkerslooth zei vorige maand woonwagenkampen langzaam te willen laten uitsterven. Van de Laar liet daarop namens de bewoners van het kamp weten aangifte te willen doen tegen De Wijkerslooth wegens discriminatie.

Toen het gemeentehuis van Waalre in juli grotendeels afbrandde door een aanslag, wezen bewoners en media naar het woonwagenkamp aan de Broekweg. Aanleiding daarvoor was een aanvaring die burgemeester De Wijkerslooth voor de aanslag had met de bewoners. De burgemeester wees die beschuldigingen toen van de hand.

Justitie zou inmiddels weten wie er achter de aanslag zat, meldde de NOS vorige week. Een woonwagenbewoner uit Waalre die wordt gezocht in verband met een drugsonderzoek zou opdracht tot de aanslag hebben gegeven. Het bewijs zou echter onvoldoende zijn om de daders en opdrachtgever te vervolgen.

Advocaat Van de Laar stuurde hierop een brief naar justitie in Den Bosch, waarin hij de beschuldiging 'nodeloos grievend' noemde.

De gemeente Waalre was dinsdagavond niet bereikbaar voor een reactie.