Disney onderhandelt over Hasbro

Afgelopen week werd bekend dat George Lucas zijn bedrijf LucasFilm voor zo'n $4 miljard verkocht aan The Walt Disney Company. Het wereldberoemde bedrijf was de laatste jaren al eerder actief aan het overnamefront door Pixar ($7,4 miljard) en Marvel Entertainment ($4,3 miljard) aan te kopen. Een artikel op MTV beweert dat de honger van Disney voorlopig nog niet gestild is. De volgende prooi zou namelijk Hasbro zijn.

Volgens MTV zijn beide partijen al in overleg. Aangezien de deal tussen Disney en Lucas in een half jaar tijd rondkwam, zouden we binnen enkele maanden een nieuwe miljardenovername kunnen verwelkomen. Hasbro zou een logische kandidaat zijn, aangezien het de rechten in handen heeft voor het speelgoed en de bordspellen van onder meer de titels van Marvel.

Hasbro heeft zich de laatste jaren ook gericht op het maken van films over hun speelgoed- en spellenassortiment, zoals G.I. JoeTransformers en Battleship. Waarschijnlijk gaat het Disney echter niet direct om de filmrechten, eerder om het versterken van de Disney-parken en de speelgoeddivisie.

Walt Disney