Di Montezemolo eist winnende auto voor Austin

Ferrari-president Luca di Montezemolo eist dat zijn Formule 1-team over twee weken in Austin, Texas, mee zal gaan doen om de overwinning. Fernando Alonso werd afgelopen weekend in Abu Dhabi weliswaar tweede, maar had onder normale omstandigheden niet mee kunnen doen om de zege.

Ferrari introduceerde een pakket onderdelen dat minder goed bleek te werken dan verwacht. Di Montezemolo was hier duidelijk over. "Ik wil graag van het team weten waarom de nieuwe onderdelen die we hadden meegenomen naar Abu Dhabi maar gedeeltelijk voor verbetering hebben gezorgd."

"Ze waren niet voldoende om Fernando voor de voorste plekken op de grid te kunnen laten vechten, terwijl onze engineers dat wel hadden verwacht. Desondanks reed Fernando wel weer een geweldige race, waarin hij het maximale gaf en tot aan het einde toe meedeed om de overwinning. Maar het is duidelijk dat we de komende races nog meer moeten laten zien."

De Italiaan eist verbetering. "De tien dagen die nu komen, worden cruciaal. We zullen keihard moeten werken om in Austin een auto te hebben waarmee wel gewonnen kan worden. Ons doel is nog steeds beide kampioenschappen te winnen."