THQ stelt drie spellen uit

THQ heeft tijdens de presentatie van haar cijfers over het tweede kwartaal laten weten dat de releases van South Park: The Stick of Truth, Metro: Last Light en Company of Heroes 2 zijn uitgesteld. Alle drie de spellen hebben nog niet de kwaliteit die het bedrijf wil zien.

Metro: Last Light en Company of Heroes 2 zijn uitgesteld tot ergens in maart. De release van South Park is gewijzigd van 5 maart naar 'ergens vroeg in het nieuwe boekjaar'. Dit laatste betekent dat het spel op zijn vroegst in april gaat uitkomen, maar mogelijk nog later.

THQ-baas Jason Rubin heeft aangegeven dat dit aantoont dat het bedrijf voor de hoogst mogelijke kwaliteit van haar spellen gaat. "Our fourth quarter releases are the first titles that I have had the ability to materially impact, and experience told me that the games needed additional development time to be market-ready."

De omzet is in het afgelopen kwartaal gedaald van 146 miljoen dollar naar 107,4 miljoen dollar. Het kwartaal is afgesloten met een verlies van 19,1 miljoen dollar, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het verlies van 92,4 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.