Treinuitval door tegenvallers tunnel Maastricht

Doordat het zondag niet is gelukt de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel bij station Maastricht-Noord op zijn plaats te schuiven, rijden ook maandag geen treinen tussen Maastricht-Randwijck en Sittard en Heerlen. Dat laat een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail weten. Er worden bussen ingezet. De vertraging bedraagt een kwartier tot een halfuur.

Het lukte niet het 1,2 miljoen kilo wegende tunneldek te plaatsen door uitgelopen werkzaamheden en andere tegenvallers. Prorail had er het hele weekend voor uitgetrokken. "Hopelijk lukt dat morgen wel, daar ga ik wel van uit", aldus de zegsvrouw. Er bestaat een kans dat de treinen maandagmiddag al kunnen rijden.

Het tunneldek gaat onder vier sporen door en verbindt bedrijventerrein Beatrixhaven met woonwijken. Aannemer BAM had de tunnel de afgelopen maanden op locatie 'voorgebouwd'.

De werkzaamheden begonnen zaterdag om 01.00 uur met het opbreken en afgraven van het spoor. In de nacht van zaterdag op zondag zou de tunnel over een lengte van 27 meter op zijn plek worden geschoven met een snelheid van ongeveer tien meter per uur. Daarna zou het spoor worden 'teruggebouwd', zodat de eerste trein maandagochtend weer zou kunnen rijden.