Sterren halen 23 miljoen op voor slachtoffers Sandy

Sterren als Christina Aguilera, Bruce Springsteen en Sting hebben 23 miljoen dollar bij elkaar gezongen voor de slachtoffers van superstorm Sandy. De artiesten namen deel aan een speciaal benefietconcert, dat vrijdagavond plaatsvond. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

"We zijn ongelooflijk dankbaar voor de vele steun", laat een woordvoerder van het Rode Kruis weten aan verschillende Amerikaanse media. Volgens de hulporganisatie en zender NBC, dat het benefietconcert uitzond, werd tijdens de speciale avond een recordaantal donaties gedaan. "Dit is een voorbeeld van hoe het Amerikaanse volk de krachten bundelt ten tijde van een ramp."

Het concert Hurricane Sandy: Coming Together werd afgetrapt door Aguilera, die haar hit Beautiful zong. "Het was een eer voor mij om op te treden", twitterde de zangeres achteraf. Springsteen, die uit het zwaar getroffen New Jersey komt, kreeg op het podium hulp van Steven Tyler, Billy Joel en Jimmy Fallon. De heren brachten een speciale uitvoering van Under the Boardwalk ten gehore.

Superstom Sandy bereikte maandag het oostelijk deel van de Verenigde Staten. In ruim twintig staten was haar aanwezigheid merkbaar, de grootste schade werd aangericht in New Jersey. In totaal zou de superstorm voor zeker twintig miljard schade aan hebben gericht in de Verenigde Staten. Ruim honderd Amerikanen overleefden Sandy niet.