Neonazi sluit zich aan bij Taliban

Een Duitse neonazi heeft de vergissing van zijn leven gemaakt. Hij besloot zich namelijk aan te sluiten bij de Taliban. Helaas bleek dat gezelschap nogal tegen te vallen. De Duitser heeft dan ook enorm veel spijt van zijn beslissing, zei hij tegen de Duitse rechtbank waarvoor hij terecht staat. Hij is aangeklaagd wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie. Dat schrijft The Sun.

De Taliban heeft weliswaar nogal wat ideologische overeenkomsten met het neonazisme, maar in de praktijk bleek leven tussen de Talibanstrijders toch bijzonder ongemakkelijk te zijn. De baardige mannen namen het niet zo nauw met de hygiëne, dus ze stonken als de ziekte en ze  waren constant onder invloed van drugs. Ook liep de Duitser er hepatitis A op. Bovendien werden ze regelmatig aangevallen door Pakistaanse strijdkrachten, dus vriendschappen waren wegens abrupte levensbeëindiging meestal van korte duur.

Ook de echtgenote van de Duitser kon niet goed aarden in de zanderige omgeving. Ze miste haar mobiele telefoon, wilde dolgraag weer eens winkelen en had bijzonder veel behoefte om eindelijk weer  een supermarkt te kunnen bezoeken.

Het tweetal besloot weer terug te reizen naar Duitsland toen de vrouw in verwachting raakte. In Turkije werden ze opgepakt, waar hun kind in een gevangenis werd geboren. In Duitsland hangt de man nog eens een fikse gevangenisstraf boven het hoofd.