De kerstmuziek mocht wel weer uit

In de Canadese drogisterijketen Shoppers Drug Mart is dit weekeinde geen kerstmuziek meer te horen. Het bedrijf heeft besloten daar toch maar even mee te wachten. Vrijdag schalden de bekende deuntjes door de winkels zoals die over Jingle Bells of het rendier Rudolph met de rode neus.

Deze kerstsfeer begin november is bij veel klanten niet goed gevallen, meldde de Canadese krant Mail and Guardian zaterdag. Na een stroom klachten kwam een sobere boodschap op de website van de keten: "Hallo iedereen, als gevolg van recente klachten over kerstmuziek die in winkels wordt gespeeld, laten wij weten dat vanaf middernacht alle kerstmuziek tot nader order wordt opgeschort. Wij nemen de mening van klanten serieus en dat leidt tot wijzigingen. Dank u voor uw geduld en een prettige dag toegewenst."

In tal van landen gaan ondernemingen die seizoensgebonden producten willen slijten, steeds vroeger over tot het lanceren van dat product. Dat leidt soms tot irritatie bij consumenten. In Canada zou er een ongeschreven regel bestaan dat kerstsferen en -producten niet voor 11 november, de dodenherdenking, ten toon gespreid mogen worden.

Canadese drogist zet kerstmuziek af
Canadese drogist zet kerstmuziek af (Foto: ANP)