Asscher gaat zijn best doen

Lodewijk Asscher gaat in Den Haag zijn best doen om het vertrouwen waar te maken. Dat heeft de aanstaande vicepremier en minister van Sociale Zaken zaterdag gezegd op het congres in Den Bosch waar de PvdA-leden instemden met het regeerakkoord.

De 38-jarige Asscher, die al jaren geldt als het wonderkind van de PvdA, waarschuwde tegen te hoge verwachtingen. "Zij die alles van mij verwachten, zal ik teleurstellen", zei hij in een speech aan het einde van het congres. Asscher, jarenlang wethouder in Amsterdam, beloofde wel zijn uiterste best te zullen doen om het vertrouwen waar te maken.

Lodewijk Asscher (foto: Jos van Zetten, bron: Wikipedia)Asscher denkt dat Nederland moeilijke jaren tegemoet gaat. "De tijd van meer is voorbij. De tijd van minder is aangebroken." Het kabinet zal de kiezer niet naar de mond praten, maar het 'eerlijke, soms moeilijke' verhaal vertellen. De PvdA moet daarbij herkenbaar en strijdbaar blijven, zei Asscher.

Het regeerakkoord bevat volgens de beoogd bewindsman veel moois, maar ook veel 'heftige en nare maatregelen'. Hij zei het als zijn taak als minister te zien de positie van flexwerkers te verbeteren.