Del Potro volgende favoriet die sneuvelt in Parijs

Het masterstoernooi van Parijs blijft topfavorieten verliezen. Donderdag werd Juan Martin del Potro (7) uitgeschakeld. De Argentijn ging voor het eerst in vijf ontmoetingen onderuit tegen Michael Llodra: 4-6 en 3-6.

Eerder donderdag verliet Andy Murray (3) al het strijdtoneel, terwijl Novak Djokovic (2) een dag eerder zijn biezen moest pakken. Omdat Roger Federer en Rafael Nadal in Parijs niet eens van de partij zijn, krijgt een masterstoernooi voor het eerst in ruim twee seizoenen een andere winnaar dan Federer, Nadal, Djokovic of Murray. Het laatste masterstoernooi dat niet door een van die vier werd gewonnen was ook in Parijs. In 2010 won daar de Zweed Robin Söderling.

Janko Tipsarevic (8) maakte tegen Juan Monaco (9) geen fout en zette een forse stap richting de ATP World Tour Finals. Door zijn 6-3, 3-6 en 6-3 zege is Tipsarevic, de bedwinger van Igor Sijsling in de tweede ronde, nu kwartfinalist.

Als Jo-Wilfried Tsonga later donderdag van Nicolas Almagro wint, kan alleen Milos Raonic Tipsarevic' deelname aan de Tour Finals nog dwarsbomen. Voorwaarden zijn wel dat Raonic het toernooi wint en Tipsarevic in de kwartfinale blijft steken.