Bløf in de clinch met EénVandaag

EénVandaag ligt overhoop met Bløf. Het actualiteitenprogramma zou naar aanleiding van het twintigjarig jubileum van de Zeeuwse band een item maken, maar liet een interview schieten toen bleek dat bepaalde vragen niet gesteld mochten worden.

"Het is klaarblijkelijk niet de bedoeling dat journalisten vragen stellen over de teksten van de band", staat op de website van EénVandaag. "Zanger Paskal Jacobsen en bassist en tevens tekstschrijver Peter Slager zaten er al helemaal klaar voor. Maar toen wilde de manager van tevoren nog even weten welke vragen we gingen stellen", aldus het actualiteitenprogramma van de TROS en de AVRO.

Toen aan het licht kwam dat ze vragen hadden voorbereid over de teksten van Bløf, was de manager daar volgens EénVandaag 'niet van gediend', want 'ze hebben geen zin om zich te moeten verdedigen'. Volgens de verslaggever van EénVandaag probeerde Paskal de boel te nog te sussen, maar waren het management en Peter 'onverbiddelijk'.

Bløf kan zich niet vinden in de kritiek, blijkt uit een reactie op Facebook. "Nog voordat we waren geïnstalleerd, bleek het vooral om de voor- en tegenstanders van onze teksten te gaan", aldus de band. "Iets waar wij niet zoveel mee kunnen en natuurlijk niet de afspraak, want vooraf was het verzwegen."