Lotz voor generaal pardon in wielrennen

Oud-coureur Marc Lotz pleit voor een generaal pardon in het wielrennen. Hij zegt tegen NUsport dat hij onder die voorwaarde tegenover een (Nederlandse) waarheids- en verzoeningscommissie dan zijn verhaal wel wil gaan doen.

Lotz fietste in het verleden voor Rabobank en Quick-Step. Toen hij voor laatstgenoemde formatie reed werd er bij hem een politie-inval gedaan. Lotz gaf toe epo in zijn koelkast te bewaren en werd hierop voor twee jaar geschorst. Hij besloot zijn fiets aan de wilgen te hangen en aardrijkskundeleraar te worden.

De Limburger is blij dat er steeds meer stemmen opgaan om schoon schip te maken in het wielrennen. Een oproep van Michael Boogerd voor een waarheidscommissie doet hem goed. "Voor mij maakt het niet meer uit. Maar ik ga jullie nu niets uit de doeken doen. Ik zeg je wel: zonder een generaal pardon voor gebruikers die hun verhaal vertellen zal zo’n commissie geen kans van slagen hebben. Wat heeft het anders voor zin om te vertellen wat je weet als je er niets voor terugkrijgt? Eerst een generaal pardon, pas dan kun je een streep zetten onder het verleden."