Caterham wil Kovalainen nog niet vastleggen

Het Formule 1-team Caterham wil Heikki Kovalainen nog niet bevestigen voor het seizoen 2013. De reden hiervoor is dat het team vanwege het missen van de tiende plaats in het constructeurskampioenschap miljoenen aan televisiegelden misloopt en hierdoor mogelijk twee betalende coureurs nodig heeft.

Kovalainen heeft daarom in Charles Pic en Giedo van der Garde twee concurrenten die wel bereid zijn om te betalen voor een stoeltje. Hij zegt tegen Autosport daarom maar af te wachten wat er zal gebeuren. "De situatie is momenteel niet in beweging, ik wacht op Tony Fernandes. Hij heeft meerdere opties en dient een keuze te maken over welke richting hij op wil. Feit is dat ik geen geld meebreng en betaald krijg. Of dat een doorslaggevende factor is, weet ik niet. De relatie is goed. Ik ken Tony nu al een tijdje en vertrouw hem volledig. Tegelijkertijd kijk ik ook om me heen indien hij niet voor mij kiest."

"Ik heb nog niet echt alternatieven. Het belangrijkste voor nu is om gefocust te blijven, de auto zo hard mogelijk over de circuits sturen en het team te pushen. Daar word ik voor betaald en dan zien we later wel hoe de toekomst zich ontvouwt. Hopelijk hebben we snel duidelijkheid. Hoe eerder, hoe beter."