Omroep Brabant: Grieks filmpje is keurig

Omroep Brabant heeft een filmpje gemaakt waar hardwerkende Griekse restauranthouders worden lastig gevallen door een verslaggever die gratis wil eten omdat 'we' al zoveel betalen.

Rob Bartel bezocht drie restaurant onaangekondigd en probeerde te eten en te drinken zonder dat hij hoefde te betalen. Al naar gelang het eten ook gratis was werd het restaurant bestempeld als gastvrij en niet gastvrij. Bartel deed dit onderzoek met draaiende camera.

Op de site van Omroep Brabant reageren mensen verontwaardigd om het filmpje. Zo zegt iemand: "Nieuwswaarde, nee... Grappig, nee... Wat heeft 'n Grieks restaurant in Nederland er nou mee te maken? Jammer, Omroep Brabant.."

FOK! heeft nog wel een filmtip voor Omroep Brabant. Net over de grens in Duitsland met draaiende camera's mensen van hun fiets trekken en roepen, die is van mijn opa! 

Update 17.22 uur
Omroep Brabant heeft gereageerd, Het filmpje is met een knipoog gemaakt, en de Grieken zijn keurig en genuanceerd benaderd, aldus veslaggever Bartels. Hij vindt de reacties ook overdreven.