Nieuwe stunt Sijsling blijft uit in Parijs

Igor Sijsling is in de tweede ronde van het masterstoernooi in Parijs bleven steken. De 25-jarige Amsterdammer verloor woensdag in twee sets van de Serviër Janko Tipsarevic (8): 4-6 en 6-7 (0). In de vorige ronde was Sijsling, die via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, nog verrassend te sterk voor de Oekraïner Alexandr Dolgopolov, de nummer achttien van de wereld.

Sijsling slaagde er niet in voor een nieuwe stunt te zorgen, hoewel hij Tipsarevic een meer dan verdienstelijke partij bood. Ondanks het verschil van 66 plaatsen op de wereldranglijst, in het nadeel van Sijsling, gingen beide spelers gelijk op. De Serviër was alleen efficiënter in de eerste set. Tipsarevic benutte beide breakpoints, terwijl Sijsling er slechts een van de vier verzilverde.

In het tweede bedrijf ging het tot 4-4 gelijk op. Vervolgens brak Tipsarevic de opslag van Sijsling en mocht hij serveren voor de wedstrijd. De Nederlandse nummer 75 van de wereld toonde echter karakter en plaatste een break terug.

Sijsling wist vervolgens met moeite zijn servicegame te behouden, waarna het uitdraaide op een tiebreak. Sijsling verloor meteen zijn opslag en kwam die klap niet meer te boven. Uiteindelijk wist hij in de tiebreak geen enkel punt te maken.

David Ferrer bereikte met speels gemak de achtste finales in de Franse hoofdstad. De nummer vijf van de wereldranglijst was met 6-1 en 6-3 veel te sterk voor zijn Spaanse landgenoot Marcel Granollers. Ferrer steekt in goede vorm getuige zijn toernooiwinst zondag in Valencia, waar hij in de finale in drie sets won van Dolgopolov.


Nieuwe stunt Sijsling blijft uit in Parijs (Foto: Novum)