FOK!filmtips van de dag: Canvas horrornacht

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Het is weer Halloween en dat is een bij uitstek geschikt moment om weer eens wat leuke klassiekers op de buis te gooien. Neen, niet bij de Nederlandse publieke omroepen of de commerciële zenders. Nee, voor de betere filmavond moeten we vanavond zappen naar de vriendelijke Vlamingen van Canvas die voor ons maar liefst 3 cultfilms op het programma heeft gezet. Aangezien we zelfs na lang beraad geen keuze konden maken roepen we dan ook de gehele filmavond/nacht uit tot FOK!Filmtips van de Dag.

The Thing from Another World

Om 23.50 uur beginnen we met The Thing from Another World van Christian Nyby. In de sciencefiction/horror-klasieker draait het om een expeditieteam die op Antarctica een UFO in het ijs ontdekt. Bij het opgraven van het ruimteschip ontdekken ze het lichaam van de piloot en besluiten om deze mee te nemen naar het kamp. Nadat het wezen ontdooit heeft het team een levensgroot probleem. En om het allemaal nog wat ongemakkelijk te maken gaan ook Kapitein Patrick Hendry (Kenneth Tobey) en Dr. Carrington (Robert Cornthwaite) de strijd met elkaar aan. Hendry is er van overtuigd dat het ruimtewezen vernietigd moet worden terwijl Carrington het wil laten leven om er van te kunnen leren. John Carpenter zou in 1982 een prima remake maken onder de titel The Thing.

The Body Snatcher

Om 01.15 uur vervolgt de filmnacht met The Body Snatcher van Robert Wise. Een ijzersterke horrorfilm uit het midden van de jaren veertig van de vorige eeuw met het gouden duo Boris Karloff en Bela Lugosi. Het verhaal van The Body Snatcher speelt zich af in 1831. De gerenomeerde arts Dr. Wolfe MacFarlane heeft een pact gesloten met zijn oude vriend John Gray die hem voorziet van lichamen om geneeskundige experimenten uit te voeren. MacFarlane weet niet beter dan dat Gray een grafrover is. Maar dan doet hij een gruwelijke ontdekking.

Rubber

Voor de nachtbrakers die niet vroeg op hoeven is er dan om 02.35 uur de Franse horrorkomedie Rubber uit 2010 te zien. In de heerlijk bizarre film draait het om een autoband genaamd Robert die, achtergelaten in de woestijn, tot leven komt en ontdekt dat hij telepatische gaven bezit. Robert kent echter maar één gave en dat vernietigen van alles wat hij wil. Geschreven en geregisseerd door Quentin Dupieux die we beter kennen als Mr. Oizo. En de lekkere muziek van Mr. Oizo als de soundtrack van een toch wel heel bijzondere film.

Veel kijkplezier.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!