GTST-acteur kan niet meer 'zomaar over straat'

Beau Schneider kan naar eigen zeggen niet meer 'zomaar over straat'. De acteur, die sinds dit jaar te zien is in Goede Tijden, Slechte Tijden, wordt volop herkend door fans van de serie.

"In de trein of tram kijken mensen vaak naar me, hoewel het dragen van een petje al scheelt", vertelt de 24-jarige Schneider aan het AD. "Het is moeilijk om te bepalen of mensen op je afkomen omdat ze je aardig vinden of omdat ik in de serie speel. Maar aan de andere kant beland ik hierdoor in hartstikke leuke gesprekken met wildvreemden die anders waarschijnlijk nooit hadden plaatsgevonden."

Hoewel Beau de zoon is van acteur Eric Schneider en actrice Will van Kralingen, had hij vroeger nooit de ambitie om zijn ouders achterna te gaan. "Vroeger wilde ik altijd presentator worden. Daar ben ik op een gegeven moment vanaf gestapt."

In de periode dat Schneider nog op de toneelschool zat, kwam GTST 'ineens'op zijn pad. "Ik voelde dat ik die kans niet mocht laten schieten. Een contract voor onbepaalde tijd en elke dag voor de camera staan, dat was wat ik wilde."