FOK! wat een weer...Regenachtig

Goedemorgen! We krijgen een sombere en vrij natte dag vandaag. Met name later op de dag kan het zelfs even flink doorregenen en dat vooral in het westen en noordwesten. De neerslaghoeveelheden kunnen hier gaan oplopen tot rond de 20 mm en plaatselijk nog meer. Onweer is hierbij ook mogelijk. Elders in het land zal het ook geregeld regenen, maar zijn de hoeveelheden iets kleiner.

Dat de zon weinig kans maakt vandaag lijkt me wel vrij duidelijk. Er staat vanmiddag een zuid-tot zuidwestenwind en langs de kust neemt deze toe naar vrij krachtig tot krachtig. In het binnenland staat er een meest matige wind. De temperatuur loopt op deze sombere dag uiteen van 7 graden in het oosten tot 11 graden langs de kust. Morgen lijkt het een iets rustiger dag te gaan worden, maar vooral na woensdag lijken de regen en wind ons humeur weer aardig te gaan verpesten. Nachtvorst zit er voorlopig niet meer in.

Eigenlijk is het in heel Europa erg onrustig weer. Op de Balkan viel dit weekend plaatselijk meer dan 250 mm regen, in de Alpen viel er vanaf 1000 meter hoogte een dik pak sneeuw en in Frankrijk werden windstoten van ruim 170 kilometer per uur gemeten.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

TreinDJMO zag deze buienwolk hangen vanuit de trein en maakte deze foto in een mooie omgeving.