Vonn wil tegen mannen racen

Dit weekend start het wereldbekerseizoen alpineskiën.Het vizier werd gericht op Lindsey Vonn. De Amerikaanse, die net als Marcel Hirscher de titel op de overall wereldbeker verdedigt, baarde namelijk opzien met haar verzoek aan de FIS om éénmaal te mogen starten bij de mannen.

Vonn is op de snelheidsnummers bij de vrouwen een klasse op zich. De Amerikaanse won vier keer de algemene wereldbeker en schreef in totaal al 53 races op haar naam. Zij wil zich in het Canadese Lake Louise meten met het sterke geslacht, maar toont zich in het Oostenrijkse Sölden nu al bevangen door alle stof die haar plan heeft doen opwaaien.

"Daar word ik een beetje treurig van, want eigenlijk had ik het helemaal niet in de publiciteit willen hebben. Maar het is altijd al een grote wens van mij geweest om me met de mannen te meten. Iedereen die me kent, weet dat ik mijn limieten wil pushen. Ik heb enorm respect voor de mannen in het circus, maar train ook vaak met ze en merk dan hoe zeer dat me een drive geeft. Daar word ik alleen maar sneller van. Het gevoel is sterker geworden sinds ik ook op het materiaal voor de mannen start."

De skibond heeft haar verzoek in overweging genomen. Voor de algemene wereldbeker heeft Vonn op papier nauwelijks concurrenten. Slalomspecialiste Marlies Schild en reuzenslalomspecialiste Viktoria Rebensburg lijken de enige die tegenstand van Vonn kunnen bieden.