'Geen aanleiding voor geweld Badr Hari'

Miljonair Koen Everink heeft geen enkele aanleiding gegeven voor het geweld dat Badr Hari op hem zou hebben toegepast tijdens het dancefeest Sensation in juli. Dat zegt Everink zaterdag in een interview met De Telegraaf. Hij beweert geen enkele beledigende woorden naar Hari te hebben geroepen.

"Ik ben na de mishandeling door sommigen neergezet als een dronken, drugssnuivende losbol, die met beledigende teksten die skybox binnenviel. Niets is minder waar. Er is geen enkele aanleiding of rechtvaardiging voor deze afranseling", aldus Everink, die overigens wel toegeeft dat hij had gedronken.

Everink werd naar eigen zeggen door een vrouwelijke kennis uitgenodigd om mee te lopen naar de skybox waar Hari op dat moment was. Volgens hem was de sfeer er 'helemaal niet gezellig'. Nadat hij Hari's vriendin Estelle Cruijff een hand had gegeven en het toilet had bezocht, werd Everink aangevallen. Hij raakte daarbij zwaargewond.

Mogelijk heeft de aanval te maken met een andere mishandeling waar Hari bij betrokken is geweest in uitgaansgelegenheid Club Air. "Het enige wat ik me kan voorstellen, is dat Badr Hari in de box te horen kreeg dat ik bevriend ben met Jeroen van den Berg, die vorig jaar ook door hem is mishandeld."

De strafzaak tegen Hari begint vrijdag. Hij wordt in totaal verdacht van negen delicten waarvan acht geweldsincidenten.