Tot levenslang veroordeelde Faig B. in hoger beroep

De 27-jarige Faig B., die twee weken geleden werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor doodslag en drie moorden, gaat in hoger beroep tegen zijn straf. Dat bevestigt zijn advocaat Kamil Karakaya vrijdag.

De advocaten van B. zijn het niet eens met de rechtbank in Dordrecht die de man drie keer schuldig achtte aan moord. Volgens Karakaya zou dat doodslag moeten zijn. Daarnaast is hij het oneens met een levenslange gevangenisstraf omdat dit een uitzichtloze situatie biedt voor zijn 27-jarige Helmondse cliënt.

B. schoot vorig jaar mei in Zwijndrecht zijn 23-jarige ex-vriendin, haar 29-jarige zus en hun 57-jarige moeder dood. De 64-jarige vader van het gezin raakte zwaargewond. Enkele dagen voor de aanslag op het gezin doodde B. in Helmond een andere ex-vriendin, een 20-jarige Afghaanse uit Amsterdam.

De rechtbank oordeelde dat B. het recht om terug te keren in de maatschappij heeft verspeeld door de 'meedogenloze wijze' waarop hij zijn daden beging. Uit onderzoek in het Pieter Baan Centrum bleek B. last te hebben van stoornissen. In welke mate dat leidt tot verminderde toerekeningsvatbaarheid vonden de rechters niet belangrijk vanwege de ernst van de feiten.