Puber opgepakt na bedreigen Ajacied Babel

Een 15-jarige jongen is donderdagnacht in Den Haag aangehouden nadat hij Ajax-speler Ryan Babel via twitter bedreigde. Dat meldt de politie. Babel kondigt zelf via dat medium aan vrijdagmiddag aangifte te gaan doen.

Het politiekorps van Amsterdam kreeg donderdagavond na 21.00 uur een melding binnen over bedreigingen op twitter aan het adres van Ajacied Babel. Toen duidelijk werd dat de jongen zich in Den Haag bevond heeft de Haagse politie de jongen opgepakt en naar Amsterdam overgebracht.

De minderjarige jongen wordt vrijdag verhoord. Hij wordt verdacht van bedreiging en discriminatie. Hij sprak in de bewuste tweet de wens uit dat de Ajax-aanvaller neergeschoten zou worden en maakte een opmerking over zijn donkere huidskleur.

Na de tweet achterhaalden andere twitteraars al snel de identiteit van de jongen. Babel deelde onder meer de naam en adresgegevens met zijn ruim 970.000 volgers, maar gaf kort daarna aan niet het recht in eigen hand te willen nemen en het verder aan de politie over te laten.