Gesink, Mollema en Terpstra genomineerd

Robert Gesink, Bauke Mollema en Niki Terpstra zijn genomineerd voor de titel Nederlands wielrenner van het jaar. Dat heeft de nominatiecommissie van de Club 48, een vereniging van oud-profs, donderdag bekendgemaakt. Volgende maand wordt op het jaarlijkse wielergala in Den Bosch duidelijk wie de Gerrit Schulte Trofee in ontvangst mag nemen.

Mollema, die vorig jaar tot winnaar werd uitgeroepen, boekte dit jaar geen grote overwinning. Wel finishte hij in zowel de Clasica San Sebastian (5e), Luik-Bastenaken-Luik (6e), de Ronde van Lombardije (7e) en de Amstel Gold Race (10e) in de top tien.

Gesink schreef dit jaar de Ronde van Californië op zijn naam en werd zesde in de Vuelta. Terpstra werd in Kerkrade op indrukwekkende wijze Nederlands kampioen, won Dwars door Vlaanderen en de ploegentijdrit op het WK en werd derde in Parijs-Tours.

Bij de vrouwen strijden Anne van der Breggen, Annemieke van Vleuten en Marianne Vos om de Keetie van Oosten-Hage trofee. Met de wereldtitel in zowel het veld als op de weg, een olympische gouden plak en de eindzege in de wereldbeker is Vos de torenhoge favoriete.

Moreno Hofland, Daan Olivier en Michel van der Heijden zijn genomineerd voor de titel talent van het jaar. De winnaar ontvangt de Gerrie Knetemann Trofee.

De leden van de Club 48 en de lezers van Wielerland Magazine kunnen de komende weken hun stem uitbrengen op de genomineerden. Bij de prijsuitreiking op 26 november in het Theater aan de Parade in Den Bosch is voor het eerst ook publiek welkom. Daarnaast zal oud-Tourbaas Jean-Marie Leblanc aanwezig zijn als eregast.


Gesink, Mollema en Terpstra genomineerd (Foto: Novum)