Zege op City geeft Ajax vertrouwen voor klassieker

Ajax deed met de overwinning in de Champions League op Manchester City niet alleen goede zaken met het oog op Europese overwintering, ook werd vertrouwen getankt voor de komende klassieker. "Dit geeft ons een goed gevoel voor de wedstrijd van zondag", zei middenvelder Lasse Schøne. "Als we dan hetzelfde kunnen brengen, zullen we het Feyenoord heel lastig maken."

Met onder meer de wedstrijden tegen Feyenoord en Vitesse en de return tegen Manchester City voor de boeg, wacht Ajax de komende weken een zware reeks. "We hebben een aardig wedstrijdprogramma", beaamt Schøne. "Daarom kunnen we ook niet te lang nagenieten van deze overwinning."

Ondanks de 3-1 zege op de Engelse landskampioen is een vervolg in de Champions League voor Ajax nog ver weg. De achterstand op Borussia Dortmund en Real Madrid bedraagt in groep D respectievelijk vier en drie punten. Alleen de beste twee gaan verder, voor de nummer drie rest een plaats in de Europa League.

"We hebben nog drie wedstrijden te gaan, dus wie weet wat er nog kan gebeuren", zegt Schøne. "Natuurlijk gaan we voor overwintering in de Champions League, maar als het de Europa League wordt is het ook prima. We kunnen alleen maar proberen in de komende wedstrijden een goed resultaat neer te zetten. Dan zien we wel wat dat oplevert."