Zynga ontslaat 160 werknemers

Het gamebedrijf Zynga sluit zijn kantoor in Boston en zet 160 medewerkers op straat. Mogelijk volgen studio's in Japan en Groot-Brittannië. Dat heeft het bedrijf, met het hoofdkantoor San Francisco, dinsdagnacht bekendgemaakt. Bij Zynga werken ruim 3200 mensen in achttien studio's.

Zynga is vooral bekend als het bedrijf achter de Facebook-spellen Farmville en Cityville. Ondanks de ontslagronde is het Amerikaanse gamebedrijf nog altijd het meest succesvolle gamebedrijf op Facebook. Een van de nieuwste spellen, FarmVille 2, is op dit moment het populairste spel op het sociale netwerk.

Eind vorig jaar maakte Zynga op de beurs zijn entree met een koers van tien dollar per aandeel. De vraag was groot, waardoor de koers steeg naar bijna zestien dollar. Sindsdien is het bedrijf echter alleen maar minder waard geworden. Het aandeel doet nu rond de 2,40 dollar.

Het gamebedrijf waarschuwde eerder deze maand bekend dat de kwartaalcijfers zullen tegenvallen. Enkele spellen van het bedrijf zouden niet aanslaan. Zynga verwacht dat de omzet nagenoeg gelijk is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


Zynga ontslaat 160 werknemers 

Submitter:  Bron: Novum