'Ernstig gebrek aan ambitie politiek voor winterspoor'

Spoorwegminister Schultz legt een ernstig gebrek aan ambitie aan de dag en wordt daarin gesteund door de Tweede Kamer. Dat zegt reizigersorganisatie de Maatschappij Voor Beter OV. Niet alleen bij werkelijk extreem weer zal de treindienst bij de NS worden uitgedund, maar ook bij relatief mild winterweer, zoals enkele centimeters sneeuw of lichte tot matige vorst. Dit 'paniekvoetbal' zal nog jaren duren, zo bleek vandaag bij het debat van de vaste Kamercommissie IenM. 

Treinreizigers zullen onnodig als haringen in een ton worden vervoerd of zelfs niet in de resterende treinen passen, terwijl de weersomstandigheden daartoe geen aanleiding vormen. Voor Beter OV vindt dat uiterst betreurenswaardig. 

De reizigersorganistaie merkt ook een positief punt op. De minister heeft toegezegd dat ook de regionale vervoerders een plek krijgen in het landelijke coördinatiecentrum OCCR. Dat is een goede zaak omdat de slagvaardigheid die de regionale vervoerders aan de dag leggen, wellicht kan overslaan op de andere betrokkenen bij dit OCCR.