Tentamenfraude nekt student Haagse Hogeschool

Een student die fraudeerde met tentamens wordt van de Haagse Hogeschool getrapt. Hij bleek de eigenaar van een geheugenstick die werd gevonden met daarop de vragen en antwoorden van vijf tentamens, maakte de school maandag bekend. De school heeft aangifte gedaan van fraude.

De stick werd volgens een woordvoerder begin oktober gevonden in een leslokaal. "Wij keken wat er op de stick stond om de identiteit van de eigenaar te achterhalen. Tot onze verbazing stonden er naast de naam van de student ook meerdere documenten met tentamenvragen en -antwoorden op."

Het schoolbestuur nam de zaak hoog op en startte direct de procedure om de betrokken student van school te sturen. Het is nog niet duidelijk hoe de student maatschappelijk werk en dienstverlening aan de tentamens kwam. Daarom krijgen de docenten het advies voorlopig niets meer centraal in het systeem op te slaan, maar alleen geheugensticks te gebruiken.

Door de ontdekte fraude zijn vijf afgenomen tentamens ongeldig verklaard. De getroffen studenten zullen die opnieuw moeten afleggen.